Trettioåttatusenfemtiotre – Vad är det?

Trettioåttatusenfemtiotre. Vad är det? Månadslönen för en så kallad flyktingsamordnare? I Sorsele kommun? Eller för en integrationsdirektör vid Länsstyrelsen i Västerbottens län? Det kunde det vara, men det är den officiella siffran för antalet legala aborter i Sverige år 2008. I vecka 12 och 13 är fostret omkring 1 dm långt och alla kroppsdelar syns tydligt. Vid en abort vid denna tid injiceras ett preparat i livmoderhalsen och slidan för att förstora dessa. Därefter sker en skrapning under bedövning. Fram till och med vecka 18 är aborten fri. Därefter fordras tillstånd av Socialstyrelsen. Det krävs medicinska skäl eller psykosociala skäl. De senare kan vara att graviditet kommer olägligt; den tilltänkta modern är för ung, har problem med sin relation, har för många barn hemma eller att graviditeten står i vägen för yrkeskarriären. Abort av dessa skäl kan beviljas till och med vecka 21. Därefter har Socialstyrelsen möjlighet att bevilja abort om det föreligger allvarlig fara för moderns liv eller hälsa.

Under år 2008 beviljade Socialstyrelsen abort i 333 fall. Abort sker till och med sista dagen under vecka 21. När barn föds under vecka 22 sätter man ofta in livsuppehållande behandling. Under år 2008 skedde det i 51 fall. Av dessa barn överlevde fem, varav ett helt utan skador.

Så möts i skarven mellan tvenne veckor
dödens eftertropp och livets avantgarde.

2 kommentarer

  1. Och politikerna hävdar att vi behöver ”arbetskraftsinvandring” för att klara av den åldrande befolkningen. Dessa 38553 svenska barn som aldrig fick bli barn är ungefär samma mängd som den utomeuropeiska invandringen till Sverige är. Man blir ju bara matt av denna idioti!

    Annars måste jag säga att det är riktigt kul att ni har kommit igång igen. Se nu bara till att fixa en riktig hemsida inom kort än bara en blogg!

    Mvh Marbas

  2. Roligt att höra att du gillade vårt inlägg om fosterfördrivningen. Studera gärna vidare om regeringen och den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen.

    Om du vill besöka vår hemsida så kan du nå den på adressen: http://www.nysvenskarna.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.