Det var alltså pudelns kärna

Patrick J. Buchanan, välkänd för vår läsekrets, har skrivit en kolumnartikel som publicerades på hans nätsida den 15 mars, ”The Poodle Gets Kicked”, vilken handlar om den amerikanske vicepresidenten Joe Bidens besök i Israel, och beskriver beroendeförhållandet mellan USA och Israel, det vill säga mellan hund och husse. Den rekommenderas till läsning. Den rör nämligen pudelns kärna.

De som vill se ett flagrant exempel på ojuste artikelredigering kan notera hur Buchanans artikel slaktades när den publicerades av den ledande amerikanska konservativa publikationen Human Events den 16 mars, en i raden av konservativa tidskrifter som enligt redaktören för Buchanans nätsida, Linda Muller, har kapats av de s.k. neokonservativa. Professor Kevin McDonald kommenterade händelsen i The Occidental Observer redan samma dag. Han avslutar sin kommentar:

“The Israeli policy of ethnic cleansing on the West Bank and Jerusalem is […] part of a long list of areas where Israel refuses to modify its goals by listening to its poodle. Why should it? Nobody cares what poodles think.”

Det förefaller som om Human Events redaktörer har haft samma attityd till Buchanan och hans tankar.

De plockade bort kärnan i hans artikel. Men Pat är sannerligen ingen pudel.

1 trackback/pingback

  1. Oskorei » Lästips: Nonkonform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.