Biskopen tar till orda

I veckan som gick uttalade sig den nyutnämnda biskopen i Härnösand, Tuulikki Koivunen Bylund, tidigare domprost i Uppsala, i anledning av en av domkapitlet utfärdad skriftlig erinran (den lagfarne ledamoten var dock skiljaktig) som riktats till en prästman i Bjästad utanför Örnsköldsvik. Upprinnelsen var ett av Uppdrag Granskning uppmärksammat fall där massmedierna riktat hård kritik mot denne prästman. På fråga av en beskäftig radioreporter varför prästmannen inte  avlägsnades från sin tjänst svarade biskopen att det inte fanns lagligt utrymme för detta men att den skriftliga erinran var en allvarlig sak och att den skulle kvarstå för evigt. För evigt var det.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.