När kulturljusen diskuterar

I samband med en föreställning av radioteatern den 30 september om fängslade författare arrangerades en studiodebatt om yttrandefrihetens gränser. Bland deltagarna var ordföranden i Svenska Pen Ola Larsmo och filmaren Fredrik Gertten.  Debattörerna talade bland annat klokt om behovet av att kontrollera den ekonomiska makten.  På slutet frågade samtalsledaren Kerstin Brunnberg om Sverigedemokraternas tidning borde få presstöd. I och för sig en besynnerlig fråga eftersom SD-kuriren utkommer endast en gång i kvartalet och är på betryggande avstånd från att uppfylla kraven för presstöd. Är det möjligen Nationell idag som Brunnberg har i åtanke?  – Larsmo svarade att eftersom SD sitter i riksdagen skulle det inte gå för sig att göra undantag för dem. Gertten deklarerade att han kände stark ovilja mot tanken; så ogin var han. – Alltså ett svar som illustrerar bristfällig kunskap om vad som gäller och ett annat svar som endast är ett känsloutbrott. Så mycket för de fina principerna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.