Bosse paa Solbjerget

Av densamme

De som mot all sund förmodan inte har fått nog av solbergska tirader i dessa spalter (hoppet om en trogen läsekrets är det sista som överger en skrivande man!) bör – om inte i den heliga folkviljans namn så likväl i den stora allmännyttans – upplysas om att en stor del av de artiklar jag i år har låtit gå lösa utanför Nonkonform, finns tillgängliga på den kristna och nationellt sinnade bloggen Labarum. Där finner ni ”Helgonskimmer över Ruriks ätteläggar” (21.03.11), som behandlar en aspekt av rysk-svensk fornhistoria (en något annorlunda version av den som publicerades i Nationell Idag). ”Hollywoods helvete III” (14.04.11) är den avslutande, men samtidigt fristående, delen i en artikelserie där de två första delarna publicerades i Nonkonform. ”Gud dör inte” (02.07.11) handlar om Ecuadors president Garcia Moreno (1821-75). ”I hemligt sällskap” (14.09.11) är en kommentar till en av den engelske historikerns Nesta H. Websters böcker. ”Wo starker Schatten ist, ist viel Licht” (17.09.11) är en presentation av tysken Gereon Karl Goldmanns soldatminnen från det andra världskriget. ”Den godaste hjälperskan” (09.10.11) kan sägas vara en fortsättning på den första artikel som jag publicerade i Nonkonform efter det att den omvandlats till en blogg, ”Turkräden, juli 1627”. ”Förlust och hågkomst – något om Per Engdahls tro” är ett svar på Labarum-redaktörens fråga om min inställning till Per Engdahls kristna linje. Till sist: “¡Viva Cristo Rey y los Cristeros!” (05.12.11) handlar om Cristeros-upproret i Mexico 1926-9, ett ämne som för övrigt aktualiseras i en kommande film.

Ett i sanning långt och beklämmande syndaregister! Nå, kanske har det blivit lite mycket av den skrivna varan för min del på sistone. Men man kan alltid finna på en ursäkt. Ty är det inte lite granne så: folk siger vel i Herredet at Bosse skriver, men de siger ikke, hvorfor Bosse skriver.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.