OBS får maka på sig

OBS är ett regelbundet återkommande program i radions P1 varje vardag klockan 13.45. Så har det varit i decennier men den 30 augusti får den nyfikne radiolyssnaren istället höra ett program som ägnas åt hyllning till den muslimska festen vid avslutningen av fastemånaden Ramadan. Den har nämligen, förkunnade den entusiastiska röst som introducerade programmet, blivit en stor svensk högtid. Visst förekom det inslag på svenska språket men vi överdriver inte när vi säger att hälften av programtiden upptogs av arabiskt tungomål. Bland annat utbrast en man, på svenska: Tänk om vi följde koranen! Tänk om vi inte hade några tjuvar i Sverige. Tänk om man kunde lämna sin bil olåst på gatan. – Jo, så var det en gång i tiden här. Vi föreslår att de festglada börjar med att läsa koranen för sina egna unga rånande trosfränder som tydligen ännu inte har uppfattat budskapet.

När månen visar sig över Saudiarabien, då är det slut på Ramadan. Då vaknar Peter Weiderud, ordförande i Socialdemokrater för tro och solidaritet (som tidigare hette Broderskapsrörelsen, men det blev för patriarkaliskt), och öppnar för gränslös frihet i det mångkulturella samhället så att även muslimerna får en röd dag när Ramadans fasteplåga är över. (DN 20110829)

1 kommentar

  1. ”…..avslut­ningen av fastemånaden Ramadan. Den har nämligen, förkunnade den entusi­astiska röst som intro­ducerade programmet, blivit en stor svensk högtid.”
    Jag råkade höra den annonseringen och drabbades omedelbart av ett häftigt illamående. Vilket naturligtvis var avsikten. Självklart är det inte en svensk företeelse, har aldrig varit och kommer heller aldrig att bli. Det är alltigenom muslimskt och kan alltså därmed definitionsmässigt inte vara svenskt. Uppmanar alla att ringa sveriges radio och konfrontera deras ’reportrar’ och uppläsare om detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.