Tregifte, flergifte?

Sedan långliga tider har svensk lag uppställt vissa krav för ingående av äktenskap. Det skulle vara två, det skulle vara man och kvinna, det fick inte vara nära släkt, det fick inte vara vissa sjukdomar. Först upphävdes äktenskapsförbudet vid vissa sjukdomar. Sedan blev det möjligt att utfärda dispens för nära släktskap. Det har givits dispens för giftermål t ex mellan farbror och brorsdotter. Nu behöver det inte längre vara man och kvinna.

När blir det tillåtet med månggifte?

1 kommentar

  1. Dessutom driver nu ledande socialdemokrater frågan om att ta bort lagstiftningen mot incest med förevändningen att vuxna människor borde få bestämma själva. Man kan undra om partitoppen är lika imponerade, väljarna är det garanterat icke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.