Class against race – down under-ambassadörer mot europeiska ättlingar

Låt oss som en illustration över hur mäktiga vindar för multikulturalismen världen vida, eller rättare sagt, världen vita, vända på globen – vi lever ju i en globaliserad värld! – och se efter; vad hittar vi väl där? Jo, australiska Herald Sun berättar den 5 september om regeringens senaste offensiv på området.

Multikulturalismen förs in i den nationella läroplanen. Man utsänder samtidigt, som det så passande heter, ”ambassadörer för det australiska folket” för att vid skolorna övertyga om multikulturalismens fördelar. ”Vi skall se till att studenternas kulturella kompetens i en globaliserad värld säkerställs genom den nationella läroplanen”, framhåller man. Det gäller alltså att hjälpa (de tydligen ignoranta) studenterna att bli ”kulturellt kompetenta medborgare”. Det påkostade projektet motiveras bland annat av en studie som visar att nio procent av australiensarna instämmer i påståendet att ”etnisk olikhet urholkar ett lands säkerhet”.

Ambassadörer för det australiska folket? Eller för asiatiska lycksökare?

Övertyga? Eller indoktrinera?

Ambassadörer? Eller politiska kommissarier?

Kulturellt kompetenta medborgare? Eller ideologiskt strömlinjeformade undersåtar?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.