Ger politikerspel livsfara?

I skrivande stund, kvällen den 7 juni, förefaller det som om regeringspartierna å ena sidan samt Socialdemokraterna och Miljöpartiet å den andra håller på att forma en kompromiss om svensk medverkan i Libyenaktionen. Det verkar som om det i överenskommelsen kommer att ingå att vi från svensk sida skall medverka med en äntringsstyrka, avsedd att placeras på franska eller brittiska örlogsfartyg, och vars uppgift det skall vara att äntra främmande fartyg som misstänks leverera vapen till Khadaffi-sidan. Förslaget är upprörande. Det innebär en farlig politik. Franska och brittiska örlogsfartyg skall alltså kunna puttra omkring i Medelhavet, och när det blir allvar av skall unga svenskar agera i uppdrag som kan medföra livsfara. Allt detta för att rädda ansiktet på svenska parlamentariker som har målat in sig i ett hörn i en för Sveriges försvar utomordentligt perifer fråga.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.